Pågående jakt

 

 

 

 Jag får passa på att önska alla en trevlig bock premiär!

Just nu håller jag som bäst på med att ta bokningar inför ett litet äventyr som vi har i Norra kapprovinsen under November! Det finns sammanlagt 8 platser under de två veckor som vi är där, första veckan är ankomst 10:e och avresa den 16:e, andra omgången har ankomst den 18:e och avresa den 24:e, så det handlar om först till kvarnen......

Det handlar om 7 dagar, 6 nätter med 5 hela jaktdagar - och i paketet ingår Springbock, Blå gnu och Koantilop!

Paketpriset är 25,000:- SEK per person.

För bokningar och mer information, skicka mig gärna en förfrågan så tar vi det därifrån.

Jakthälsningar

AxelOve och gänget 2017

I april så kom Ove tillbaka med ett nytt gäng förväntansfulla jägare som fick uppleva både höglandet runt Ermelo samt busklandskapet runt Jozinidammen - vi passade även på att tigerfiska i vanlig ordning.

Personliga kommentarer kan fås genom att skriva jägarna direkt:

Mikael - mikael@stenungsundsbud.com                                                                                                                                                                                                            

Jimmy - jimmycarlsson76@icloud.com

Johan - nahojk79@gmail.comLennart Sjöberg

Lennart har varigt hos mig ett antal gånger, och för de som inte har sett de tidigare korten så får ni skicka en förfrågan till mig eller Lennart

Dessa korten är från senaste besöket - vilket återigen var både lyckat och minnesrikt.

Lennart kan nås på lennartsjoberg@live.sePeter och Thomas

I början på juni så var Peter Bornholt tillbaka med Thomas Norlin, som var i Afrika för första gången - men inte den sista....

Peter begav sig till Natal för att jaga gris med min kollega Jan redan första dagen medans Thomas och jag passade på att jaga högfältet runt Ermelo innan vi gjorde Peter och Jan sällskap.

För att få deras personliga intryck kan de nås på peter.bornholt@gmail.com och thomas@agunnaryd.seChristian, Stefan och Fredrik

Under denna safarin jagade vi på tre olika områden i Mpumalanga och KZN, samt fiskade både i Jozini dammen och havsfiskade.

För mer personliga intryck kan personerna i fråga nås under följande e-post adresser

Christian                                  christian.kjellen@torsbohandels.com

Stefan                                     stvesterlund@gmail.com

Fredrik                                     fredrik.sjogren74@gmail.comPeter och Jan

Peter har jagat Afrika tidigare - för Jan var det första gången...... men troligen inte den sista :-)

För att få deras intryck kan man skriva dem på peter.bornholt@gmail.com och janiholmebo@gmail.comOve och gänget

I början av April så kom Ove på besök tillsammans med ytterligare tre jägare (Thomas, Magnus och Stefan) för 6 intensiva dagar bestående av avskjutningsjakt, diverse antilop jakt, Tiger fiske samt en hyena jakt för Ove.

Veckan började med avskjutning av blesbocket, trots av djurtillgången är väldigt god så spökade det lite och vi nådde inte riktigt den (ganska höga) kvotan som vi hade satt, lite beroende på utrustningsstrul och lite beroende på att vi jagade vitsvansgnu (vilket alla sköt en var).  På kvällarna ägnade vi lite tid åt natt jakt. Stefan sköt en schakal på lock ena kvällen - men serval katterna som vi egentligen var efter höll sig undan.

Efter att ha jagat under ett par dagar i området runt Ermelo så flyttade vi oss österut till området runt Jozini dammen, detta område har 4 av de stora 5 (inga lejon) och vi såg tre! (ingen leopard) under våra dagar där. Här var huvudinriktningen att jaga en Hyena, samt diverse antiloper och vårtsvin. Första eftermiddagen började väldigt bra då Ove lyckades att skjuta en Hyena som vi skrämde upp ur en ravin - finns en mycket längre version av händelseförloppet, men det spar vi till en annan gång! Den andra gruppen hade ingen jaktlycka under första dagen - och dessvärre fortsatte det på det viset under resten av vistelsen. Andra dagens morgon bjöd på Tiger fiske, och vi hade en mycket trevlig förmiddag på dammen - så pass att vi fick slut på bete!!! På eftermiddagen jagade Thomas en Impala, och med det av slutade vi jakten på detta området.

Sista dagen bjöd på ganska mycket bilåkning då vi styrde kosan mot flygplatsen - väl där fungerade incheckning av vapen som det skall, och gänget gick till avreseterminalen för att dricka en kall öl!